Burgemeester opent feest 40-jarig bestaan

 

Zaterdag 13 oktober 2012 opende burgemeester Aptroot de actieweek ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van onze winkel.

Het feest begon al, nog voor de burgemeester er was, met de vrolijke klanken van een accordeonist. De burgemeester werd om één uur welkom geheten door onze waarnemend voorzitter Jan Moers. In zijn toespraakje memoreerde de burgemeester de ontstaansgeschiedenis van de winkel. Op het moment dat Zoetermeer nog nauwelijks 25.000 inwoners telde, werd wel de wereldwinkel opgericht. Zoetermeer behoort daardoor tot de eerste honderd winkels in Nederland.

Het weer werkte niet mee, maar de burgemeester zegde toe dat hij er voor zou zorgen dat er op de dagen na dit feestelijke begin minder water uit de lucht zou komen. Vervolgens trok hij het gordijn op dat voor de ingang van de winkel hing. Daar kwamen danseressen achter vandaan van dansschool Radia. Zij voerden twee oriëntaalse/Marokkaanse dansen uit. Voor de gasten was er fair trade koffie, thee met muffins en brownies. Alles uitstekend klaar gemaakt door onze vrijwilligers. Ondanks het slechte weer was er veel belangstelling en vielen de ‘eerlijke’ producten bij de aanwezigen erg in de smaak.