De echte overwinning van Brazilië

Uit: "Zoetermeer Dichtbij".

Het WK 2014, het duurste WK ooit. Een prachtige kans  om de welvaart in Brazilië te laten groeien. Hoe mooi zou het zijn als de FIFA Fairtrade handel ondersteunde!

We hebben allemaal gehoord van de protesten vorig jaar. Meer dan 1 miljoen Brazilianen kwamen in opstand tegen de extreme investeringen in het evenement.  De overheid beloofde beterschap. Meer geld voor broodnodige zorg en onderwijs.

De FIFA organiseert een prachtig toernooi, waar we allemaal van genieten. Prachtige wedstrijden, veel doelpunten en meesterzetten van Louis van Gaal.

Wat een meester zet zou het zijn,  als de FIFA haar corrupte imago af zou schudden en voortaan de kracht van het evenement zou gebruiken om aandacht te vragen voor Fairtrade. Lokale bevolking werkgelegenheid bieden,  zorgen voor duurzame bestemmingen van de stadions en natuurlijke eerlijke koffie schenken. 

Een meesterzet die de Wereldwinkel  Zoetermeer absoluut zou ondersteunen!

De Wereldwinkel  Zoetermeer, Dorpsstraat 107, stimuleert eerlijke handel en gelijke kansen voor iedereen. Wij verkopen  producten gemaakt door kunstenaars, ambachtslieden en kleine boeren uit landen als Brazilië.