Over ons

OVER ONS

 

Welkom bij Wereldwinkel Zoetermeer, de fairtrade cadeauwinkel


Indien u door de Dorpsstraat in Zoetermeer loopt lijkt de wereldwinkel op een gewone middenstandswinkel. Toch zijn er nogal wat verschillen. Zo is de eigenaar van de winkel een vereniging. En onze producten worden geproduceerd in arme landen die wij middels eerlijke handel willen helpen. Het streven is weliswaar een zo groot mogelijke omzet te realiseren, maar zonder winstoogmerk. Zo komt een zo groot mogelijk percentage van de verkoopprijs ten goede aan de producenten en hun directe omgeving.

Alle werkzaamheden die horen bij het runnen van een winkel worden door vrijwilligers verricht. Wereldwinkel Zoetermeer bestaat sinds 1972 en is sindsdien steeds met haar tijd meegegaan.


De Wereldwinkel is een fairtrade cadeauwinkel met authentieke, bijzondere en originele producten uit ontwikkelingslanden.
U vindt bij ons bijvoorbeeld prachtige, vaak symbolische sieraden, verrassend moderne  woonaccessoires, boeken, wenskaarten, tassen en shawls. Maar ook  een uitgebreid assortiment food en verzorgingsproducten.


Onze klanten kunnen erop vertrouwen dat alle producten die in de winkel verkocht worden, zoveel mogelijk zijn geproduceerd en verhandeld volgens de fairtrade richtlijnen van Wereldwinkels Nederland.

De producenten krijgen een eerlijke prijs en kunnen daardoor een menswaardig bestaan opbouwen - voor zichzelf en als het even kan ook voor hun naaste omgeving.